appbyrån oiOi | Om processen
19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

ALLT BÖRJAR MED ER…

Ni har en idé, en fundering, ett problem som behöver lösas eller ett verktyg som behöver skapas för att tillgodose ett behov. Ni kontaktar oss och tillsammans kommer vi fram till om vi kan lösa detta behov med en mobil applikation.

Vi kan ta fram koncept och idéer vid behov, eller utforma dem i samarbete med er. Om ni väljer att arbeta med oss kommer ni att möta en flexibel organisation som tar alla kunder på stort allvar, med ett öppet sinne och en positiv inställning. Vårt mål är ni ska bli 100% nöjda.

KONTAKTA OSS

…OCH VI FORTSÄTTER TILLSAMMANS

Processen att skapa en applikation är svår att beskriva, alla uppdrag är unika med sina unika egenskaper och behov. Ett projekt är inte heller helt statiskt utan kan förändras efterhand som vi för arbetet framåt, nya tankar och nya idéer föds utefter vägen. Vi ser gärna att ni som kund är delaktiga i alla delar av projektet. Således är processen är sällan helt linjär, men ett här följer ett försök att göra en överskådlig beskrivning.

BESKRIVNING

PRIS & TIDSÅTGÅNG

PLANERING & DESIGN

UTVECKLING

TEST

PUBLICERING

PROJEKTBESKRIVNING

Projektbeskrivningen skapar vi tillsammans. Det innehåller ofta uppgifter om innehåll, mål, pris, leverans och annat som kan ha med projektet att göra. Detta är det dokument som vi sedan kan falla tillbaka på under hela projektet.

PRIS & TIDSÅTGÅNG

Den vanligaste frågan vi får är, “Vad kostar en app?” Detta har vi aldrig ett svar på innan vi gjort en projektbeskrivning. Vi har full förståelse för att man som kund vill veta vad man kommer att få betala. Alla projekt ser olika ut och därför är även priserna väldigt olika.

I projektbeskrivningen kommer vi tillsammans fram till en summa som vi båda kan vara nöjda med. Om vi sedan håller oss till projektbeskrivningen så kommer den summan att gälla. Summan kan dock komma att ändras ifall förutsättningarna ändras. Vill ni ha ytterligare material i appen som inte finns budgeterade i projektbeskrivningen? Vill ni att appen ska vara klar i förtid? Vill ni ha funktionalitet som inte var med från början? Alla sådana förändringar gör att förutsättningarna förändras och priset justeras därefter. Skulle en justering komma att ändra prisbilden så kräver vi självklart ett godkännande från er sida.

Vid större projekt kan vi tillämpa delbetalning. Exempelvis en del vid projektstart, en del vid ett visst mål och en del vid projektavslut.

Den näst vanligaste frågan vi får är hur lång tid det tar att producera en app. Det är helt beroende på vilken funktionalitet den ska innehålla och hur komplicerat det är att göra. Kan man utveckla appen snabbare? Ja, kanske. Men det innebär också att priset går upp.

PLANERING & DESIGN

Det är nu det roliga börjar. Under planeringsfasen planerar vi och gör flödesscheman. Vi ritar upp applikationen, planerar den. Skapar en grunddesign. Vi skissar upp datastrukturen och lägger grunden för hela applikationen. Vi tänker och designar eventuell backendlösning. Det kan hända att ni har en egen grafiker och i så fall samarbetar vi för att se vad som är möjligt att genomföra.

UTVECKLING

När vi vet hur appen ska fungera är det dags att bygga den. Vi bygger löpande och låter dig som kund följa processen och se och testa produkten med jämna intervaller. Vi för en dialog. Är vi nöjda med gränssnittet? Kan vi göra något bättre?

PUBLICERING

När applikationen är färdig och vi alla är nöjda ska den publiceras. Oavsett om det är på Google Play eller App Store kan vi sköta publiceringen åt er, på era egna utvecklarkonton eller på vårt.

VAD HÄNDER SEN?

Nu är appen klar och ni har precis fått slutversionen som alla är nöjda med. Vi vill hela tiden bli bättre på det vi gör och vi vill gärna att våra samarbeten med kund ska bli bättre för varje projekt vi avslutar. Vi har därför valt att arbeta mer aktivt med feedback. Vi vill gärna veta vad vi gör bra och hur vi kan förbättra oss. Feedback är vad som gör oss bättre och vi uppskattar om ni vill hjälpa oss att bli en bättre samarbetspartner.

Inte minst så vill vi se om vårt samarbete har givit det resultat som vi eftersträvat. Har appen nått ut till så många som vi hoppats? Har försäljningen ökat?

En applikation är sällan helt “färdig”. Det är ofta så att man vill göra förändringar med tiden, uppdateringar, ny funktionalitet som ska läggas till. Ni är mer än välkomna med frågor om ni undrar över något.


KONTAKTA OSS